Over tiår har pedagogene bak EnTo møtt og hjulpet elever med lærevansker over hele Norge, ved bruk av Systematisk Begrepsundervisning.
Våre ansatte har opplevd gang på gang å kunne hjelpe de "uhjelpelige" og gitt nytt håp til barn, foreldre og lærere. Ved å undervise de grunnleggende begrepene, maksimerer vi barns læringspotensiale og gir dem det grunnlaget de trenger for å mestre og forstå innen alle fag.
Likevel var vi ikke fornøyd med at elever først skal ha utviklet lærevansker før de får bygge dette solide grunnlaget for all læring. Vi har også sett at elever som får lære de grunnleggende begrepene fra begynnelsen av, ofte lærer raskere, forstår innhold dypere og ser flere sammenhenger mellom fag og mot virkelighet en andre elever.
Derfor ønsket vi å lage EnTo: For å gjøre grunnleggende begreper tilgjengelig for alle barn.
I 2018 slo vi oss sammen med noen dyktige utviklere, med målet om å lage verdens første og beste digitale læremiddel for begrepsundervisning. For å sikre kvaliteten i EnTo har vi holdt oss tett opp til det dokumenterte pedagogiske rammeverket Systematisk Begrepsundervisning. I tillegg var vi ute på skoler i Stavanger gjennom hele utviklingsløpet for å lage et læremiddel som fungerer i praksis.
I 2020 ble EnTo lansert og siden har vi videreutviklet læremiddelet med flere begreper og bedre tilpasning til både elever som sliter, men også elever med høyt læringspotensiale.
Og for foreldrene der ute, som ønsker å hjelpe sine egne barn, så gjorde vi EnTo tilgjengelig for hjemmebruk i 2021.
For å sikre videre kvalitet deltar vi i et forskningsprosjekt ved UiA, i samarbeid med Conexus Engage og Stavanger Kommune på læremiddelets effekt.
Jan Terje Egeland er sivilingeniør i datateknikk og har en mastergrad i intelligente systemer fra NTNU
View ProfileSolveig Nyborg er realfagslektor fra NMBU og har mastergrad i spesialpedagogikk fra NTNU.
View Profile